joi, 24 ianuarie 2013

Lapte de pasare reteta gustoasa

Este un desert rafinat si in acelasi timp usor de facut. Timpul de preparare este de cca. 30 minute, insa pana sa mananci va trebui sa mai ai rabdare inca cel putin o jumatate de ora cat sta la rece. Dintr-o portie vei obtine 5 castronele ca acestea pe care le-am facut eu.
Iata ingredinetele de care ai nevoie:
  1. 1 litru de lapte
  2. 200 g zahar + 2 linguri
  3. 3 lingurite de faina
  4. 1-2 plicuri de vanilie
  5. 5 oua
Mod de preparare: punem intr-o cratita la fiert tot laptele amestecat cu 100 g zahar si esenta de vanilie. In acest timp separi ouale.  Albusurile le amesteci cu restul de zahar (100 g ) si le bati cu mixerul pana devin spuma. Dupa ce laptele a dat in clocot lasi focul mai usor si cu o lingura adaugi in oala cate putin albus (in functie de cat de mari vrei sa iasa bugarasii ) pe care in lasi 1 minut pe o parte dupa care il intorci pentru inca un minut pe cealalta parte si apoi le scoti pe o farfurie o paleta pentru a se scurge cat mai bine laptele din ele.  Repeti procesul pana ce epuizezi albusul, dupa care incearca sa scoti din lapte resturile care mai raman pentru a nu obtine o crema cu cocoloase :). Dupa ce ai terminat de fiert da oala de pe foc si intr-un castron amesteci galbenusurile cu cele 3 lingurite de faina si 3 linguri din laptele fiert pana se omogenizeaza. Adauga amestecul obtinut peste lapte amestecand continuu, dupa care pune-l iar la fiert pentru 3-4 minute pana se ingroasa crema. Pregateste bolurile trecandu-le printr-un jet de apa rece dupa care pui crema si deasupra bulgarasii din albus. Pentru decor eu am topit cele 2 linguri de zahar intr-o craticioara, dupa care cu lingura am "trasat" pe o folie de aluminiu linii. Dupa 2 minute caramelul obtinut se intareste si-l poti folosi ca decor peste bulgarasi. Iata ce va iesi:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu